wpd група

Основана като компания от двама души през 1996 г. в град Бремен, wpd израства заедно с ветроенергийната индустрия. Вече сме глобален лидер в разработването и оперирането на соларни и ветроенергийни паркове на сушата. Играем основна роля в преобразуването на енергийните доставки и допринасяме за опазването на климата. Нашите 3.700 служители работят всеотдайно в 29 страни по света и черпят от опита си, натрупан покрай създаването на 2.630 турбини с  обща мощност от 6.110 MW.

От години wpd притежава първокласен „А“ рейтинг от агенцията Euler Hermes (Allianz Group). Тази външна оценка на нашата кредитоспособност подчертава отличните бъдещи перспективи, на които се радва компанията в допълнение към положителния анализ на актуалното ѝ състояние.

wpd представлява цялостна верига в сектора на вятърната енергия. Групата се състои от:

  • wpd GmbH (разработване и опериране на ветроенергийни паркове на сушата, както и на соларни паркове)
  • wpd windmanager GmbH & Co. KG (Търговско управление и техническа експлоатация)
  • Deutsche Windtechnik AG (поддръжка и обслужване)

Ветроенергийните проекти са изключително комплексни за планиране. wpd поддържа проекти на сушата във всички фази, за да гарантира, че целите са постигнати и рентабилността е гарантирана.

Слънчевата енергия представлява важен допълнителен компонент за успеха на започналата енергийната трансформация. Също така в този растящ пазар wpd оперира по цял свят и разширява портфолиото си.

Изградени над
2 630
бр. вятърни генератори
3 700
души персонал
В процес на разработване над
15 775 MW
ветроенергийни проекти на сушата
6 110 MW
инсталирана мощност
Дейности в
29
страни по света
В процес на разработване над
3 235 MW
соларни проекти